main logo
457

Cum a fost provocat incendiul care a ucis 33 de oameni în Japonia

Bărbatul suspectat că ar fi provocat incendiul de joi, de la un studio de animație din Japonia, ar fi strigat că i s-a plagiat creația și ar fi plănuit atacul înainte.

Cum a fost provocat incendiul care a ucis 33 de oameni în JaponiaFoto: digi24.ro

Acesta ar fi turnat benzină la intrarea în clădire, în jurul orei locale 10.30, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Cel puțin 33 de persoane au murit în Japonia în urma incendiului izbucnit joi dimineață la un studio de animație din orașul Kyoto, după ce un individ a pătruns în incinta studioului și a provocat intenționat focul, a anunțat televiziunea japoneză NHK, potrivit Reuters.

Poliția l-a reținut pe individul în vârstă de 41 de ani care a strigat „muriți” în timp ce a aruncat cu ceea ce părea petrol de jur-împrejurul clădirii cu trei etaje a studioului.

Un oficial din cadrul Departamentului de Pompieri din Kyoto a confirmat moartea a 33 de persoane. Alți 36 de oameni au fost răniți, 10 dintre aceștia aflându-se în stare critică.

Flăcările au cuprins clădirea, iar un fum gros, alb și negru, ieșea pe ferestrele arse.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a numit atacul din Kioto drept „prea îngrozitor pentru cuvinte” și a transmis condoleanțe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării