main logo
13562

Bătaie la orfelinat: Iadul copiilor. Reacția unui pretor din Chișinău

Copii bătuți și închiși în veceu. Așa sunt crescuți micuții de la orfelinatul nr.13 din sectorul Buiucani al Chișinăului.

Bătaie la orfelinat: Iadul copiilor. Reacția unui pretor din ChișinăuFoto: reporteris.ro

O femeie a povestit detalii cutremurătoare din cadrul instituției, după ce spune ea o cunoscută de-a ei s-a angajat în calitate de dădacă, însă mai mult de o zi nu a putut lucra, transmite Știri.md

Aceasta afirmă că tot personalul care activează în orfelinat își bate joc de copii în ultimul hal. Micuții sunt înjurați și agresați fizic în toată ziua, iar nimeni nu întreprinde nici o măsură. 

Iată ce scrie femeia:

"Orfelinatul nr.13 din sectorul Buiucani este iadul pentru copilașii neajutorați de acolo. Tot personalul de educatoare și dădace în frunte cu directoarea sunt o adunătură de vipere care nu știe nimeni de ele! Își bat joc de copii în ultimul hal!

Recent o cunoscută a încercat să se angajeze acolo ca dădacă și a lucrat doar o zi, dar ce a văzut acolo a marcat-o total. Persoana această este o femeie mai în vârstă de la țară și îi este frică să denunțe cuiva ce a văzut acolo.

Deci dădacele îi bat pe copilași toată ziua cu capu de masă și de ce nimeresc, ore în șir îi țin închiși în veceu pe oliță și nu le dă voie să se scoale (să stea acolo să nu-i vadă în ochi), au fundul vânat de ore state pe oliță, îi spală ca pe niște cârpe cu capu sub apă, cu spumă în guriță, în ochi, ei sărmanii plâng și ele urlă la ei. 

Educatoarele îi bat și îi înjură în ultimul hal, iar copiii plâng continuu. Este un dezastru total și nimeni nu știe de ele ce fac din copilași și cum se comportă."

Drept urmare a apariției în spațiul public a informații legate despre pretinse cazuri de violență asupra copiilor într-un orfelinat, pretorul sectorului Buiucani a venit cu următoarele precizări:

1. Nu există în sectorul Buiucani, dar și în municipiul Chișinău, un orfelinat de copii cu nr. 13. În sector avem o singură Casă de copii “Preafericitul Iosif”, tutelată de Mănăstirea Hâncu, pe str. Onisifor Ghibu.

În plus, în această instituție cei mai mici copii au vârsta de 5 - 6 ani și ei sunt în grija măicuțelor de la mănăstire.

2. De dimineață, instituția dată a fost inspectată de angajații Direcției pentru protecția drepturilor copilului de sector, psihologi și reprezentanții Direcției de poliție Chișinău.

3. Am vorbit cu mama doamnei care a făcut postarea respectivă. Dânsa spune că ESTE VORBA DESPRE UN ORFELINAT DIN SECTORUL CENTRU, unde a ajuns cu troleibuzul nr. 13.

4. Vom continua să verificăm cele relatate în postarea respectivă. Este clar că sunt anumite inexactități în această situație. Sau e vorba de un alt orfelinat, din alt sector, sau altceva.

5. Orice tip de violență este inacceptabil. Violența împotriva copiilor este crimă. Care trebuie pedepsită.

Ulterior, ministrul Sănătății, Ala Nemerco, a anunțat că, deocamdată, informația din postarea de Facebook nu s-a confirmat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării