main logo
1955

Cel puțin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchi

Este alertă sanitară în India unde cel puţin 53 de copii au murit în ultimele zece zile după ce au mâncat fructe de litchi.

Cel puțin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchiFoto: gettyimages.com

Copiii au ajuns la spital cu convulsii şi febră de peste 40 de grade. Au fost diagnosticaţi cu encefalită acută, care ar fi fost provocată de o substantă care se găseşte în fructele de litchi, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Numit şi pruna chinezească, acest fruct este toxic dacă nu este suficient de copt sau dacă este consumat în exces, pe stomacul gol sau de persoane subnutrite.

De asemenea, sâmburele fructului de litchi nu trebuie să fie consumat pentru că este otrăvitor.

Fructele de litchi sunt foarte sănătoase și oferă o mulțime de beneficii, dacă sunt consumate cum trebuie. Litchi are o mare concentraţie de vitamina C, dar conţine şi alte vitamine în concentraţie mai mică (B6, B1, B2, B3, B9). Pulpa fructului mai conţine calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, fibre alimentare şi zahăr, potrivit USDA Nutrient Database.

Cercetările moderne confirmă utilizarea tradiţională a fructului în diferite afecţiuni. În medicina tradiţională, litchi a fost utilizat de numeroase culturi în tratarea bolilor, precum diabet, tuse, flatulenţă, hernie, obezitate, scrie Agerpres.

Litchi bogat în fibre şi conţinând flavonoide şi antioxidanţi protejează organismul de infecţii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării