main logo
2632

Ce spune polițistul care a condus femeia însărcinată la spital

Polițistul care a pornit girofarul și a condus-o la cea mai apropiată maternitate pe femeie care era cât pe ce să nască la volan i-a povestit reporterului Protv cum s-a întâmplat totul și ce a simțit în momentul în care femeia i-a cerut ajutor.

Ce spune polițistul care a condus femeia însărcinată la spital

Vasile Nicolaescu este inspector de patrulare. Aseară în jurul orei 18:00 se afla, împreună cu un coleg de-al său, la sensul giratoriu de pe strada Calea Ieșilor din Capitală pentru a fluidiza traficul, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Bărbatul spune că la un moment dat, o șoferiță a oprit lângă ei și le-a cerut ajutorul. Inspectorul spune că atât el, cât și colegul său au avut emoții.

„Ieri în jurul orelor 17:30, ne aflam la defluidizare împreună cu colegul meu Rustam Dintiu. Către noi s-a apropiat o unitate de transport și a stopat brusc. Din mașină a coborât șoferița, o doamnă care ne-a rugat să-i acordăm ajutor. Privind-o pe dumneaei am văzut că este însărcinată și i-am propus colegului să urce la volanul mașinii ei, iar eu am urcat în mașina de serviciu și am dus-o din sectorul Buiucani la Botanica, la spitalul nr. 1”, a menționat Vasile Nicolaiescu, inspector de patrulare. 

„Cât a durat toată operațiunea?”, reporter Protv. 

„Am mers într-un timp restrâns, traficul era foarte aglomerat. Colegii noștri auzeau sistemul sonor al girofarului și ne ajutau la intersecții, acordând trecere liberă. Noi am mers și pe contrasens, am acordat ajutor unei femei care avea lacrimi în ochi. Strigam din motiv că aveam emoții”, a mai adăugat Vasile Nicolaiescu, inspector de patrulare.  

„Ce gânduri aveați în cap atunci?, reporter Protv. 

„Diferite gânduri. Să ajungem cât mai repede și să nu se întâmple ceva cu doamna care avea lacrimi și cerea ajutor de la noi. Sincer am ajuns transpirați, eu și colegul”, a menționat Vasile Nicolaiescu, inspector de patrulare. 

„Vă gândeați dacă naște în mașină, erați pregătiți?”, reporter Protv. 

„Eram pregătiți fiindcă facem cursuri speciale, nu de a primi naștere, dar de a acorda ajutor și anume primul ajutor medical. Nu este prima dată când Inspectoratul Național de Patrulare a acordat de nenumărate ori ajutoare similare ca și acesta. Vreau să vă zic că poliția permanent este pentru societate, de a acorda ajutor și nu este primul caz. Am avut vreo 5-6 cazuri asemănătoare împreună cu colegul meu. Am mers într-un timp foarte scurt, cred că în vreo 6 minute eram pe loc. Am primit mulțumiri atunci pe loc, doamna ne-a mulțumit frumos. Noi i-am dorit naștere ușoară, cum se zice. Mai mult că atât, medicii ne-au mulțumit și au rămas uimiți, cum noi ne-am dus, i-am parcat mașina dumneaei. I-am înmânat actele, ea uitase toate hainele pregătite, le-a uitat în mașină. Am ajutat-o de la început și până la urma”, a spus Vasile Nicolaiescu, inspector de patrulare.

„Ce sfaturi aveți pentru colegii dvs.?”, reporter Protv. 

„Sfatul meu pentru colegi este să i-a exemple bune de la conducători. Avem niște conducători foarte buni acum la moment. Suntem instruiți zi de zi”, a răspuns inspectorul.

Fiind la un pas de a naște în timp ce se afla la volan, o șoferiță a fost escortată până la maternitate de un echipaj al poliției. 

Când a simțit că începe travaliul, femeia s-a pornit la spital, dar nu a mai putut să conducă și a cerut ajutorul unor polițiști pe care i-a văzut în stradă. Oamenii legii au pornit girofarul și au condus femeia la cea mai apropiată maternitate, unde ea a născut un băiețel sănătos.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării