main logo
749

Tot ce trebuie să ştii despre unghiile false: secretul unei manichiuri de divă

Adeseori neglijate, unghiile pot spune foarte multe lucruri despre tine. Considerate de unii stilişti drept unul dintre cele mai importante accesorii ale feminităţii, unghiile nu arată întotdeauna corespunzător, fie pentru că nu ai timp, fie pentru că te-ai convins deja că o manichiură impecabilă nu este uşor de întreţinut. Chiar dacă unghiile tale naturale nu sunt de mare “calitate”, sunt casante şi striate, există o soluţie pentru a avea mereu mâini de vedetă: manichiura tehnică.

 “Viaţa” secretă a unghiilor

Dacă te-ai gândit că unghiile false le pot strica pe cele naturale, te înşeli. Ca şi părul, unghiile sunt “moarte” odată ce au ieşit din “matrix” (partea de la baza unghiei).

Astfel le putem tăia, pili şi vopsi fără ca ele să păţească ceva. Sunt persoane care preferă manichiura tehnică de ani de zile, iar peste hotare acest tip de manichiură este foarte căutat. Important este ca procedura să fie executată corect.

În ce constă procedura

Când îţi vei pune pentru prima dată unghii false vei înţelege de ce în străinătate manichiuristele se numesc “nail technician”. Practic, manichiura tehnică este o veritabilă artă şi o chestiune de “arhitectură”.

Stilistul de unghii îţi reconstruieşte unghia, iar cea nouă va fi mult mai frumoasă şi infinit mai rezistentă. În primul rând, trebuie să te înarmezi cu răbdare. În funcţie de structura unghiei, manichiurista îţi va recomada fie unghii false de tip aplicaţii de răşină acrilică, fie aplicaţii cu gel UV.

Pentru a crea aderenţa pe unghia naturală, manichiurista trebuie să treacă prin foarte multe etape. Unghiile sunt pilite, cu ajutorul unor freze speciale, date cu adeziv, lustruite, pentru ca apoi să se treacă la reconstrucţia unghiei perfecte.

În funcţie de cât este de experimentată persoana care îţi pune unghiile, procesul poate dura între trei şi patru ore. Rezultatul este pe măsura aşteptărilor: unghiile se menţin impecabile timp de mai multe săptămâni.

Cum le întreţinem

Când porţi unghii false este indicat să foloseşti mănuşi de menaj în activităţile casnice. Se recomandă şi utilizarea unui lac protector înainte de aplicarea ojei colorate sau înainte de a merge la solar. Întreţinerea şi retuşul se fac la un interval care variază între 14 şi 21 de zile.

Nu este obligatoriu să faci pauză între două aplicaţii decât dacă există probleme. Când vrei să renunţi la ele, nu încerca să ţi le scoţi singură. Adresează-te salonului unde a fost efectuată manichiura.

Nu sunt un pericol pentru sănătate

Când optezi pentru această metodă nu trebuie să-ţi faci griji pentru eventualele probleme de sănătate, atât timp cât ai ales un salon de manichiură unde se respectă toate etapele procesului Şi se lucrează cu produse de calitate. Important este ca manichiura tehnică să fie făcută de profesioniŞti. În acest domeniu nu-Şi au loc amatorii. Aplicate corect, unghiile false nu afectează starea naturală a unghiei.

Lungimea contează!

Chiar dacă unul dintre avantajele unghiilor artificiale este rezistenţa, puţină grijă nu strică. Tastatura este unul dintre duşmanii unghiilor false. Dacă lucrezi mult la calculator, nu-ţi pune unghii exagerat de lungi. Te poţi răsfăţa cu o manichiură tehnică chiar dacă ai o profesie în care lucrezi mult cu mâinile, cum ar fi cea de cosmeticiană sau de dentist. În aceste cazuri, îi poţi solicita manichiuristei o protezare a unghiei naturale: adică să-ţi construiască o unghie cât mai scurtă, cu un aspect extrem de natural. Pe lângă impresia estetică deosebită, unghiile false mai oferă şi alte avantaje: nu agaţă ciorapii, nu se rup, decât în cazuri accidentale, iar oja rezistă.

Culori trăsnite, strasuri şi paiete

Când ai unghii false îţi poţi permite orice fantezie în materie de manichiură. Pentru că oja rezistă fără probleme, poţi purta cele mai insolite culori de lacuri de unghii sau îi poţi cere manichiuristei să-ţi picteze un model pe unghie. În acest sezon se poartă tonurile puternice de roşu, purpuriu, ciclam, bordo sau chiar negru, pentru cele mai curajoase. Aceste culori urmează trendurile din vestimentaţie şi accesorii. O altă noutate în materie de manichiură constă în faptul că lacul de unghii nu se mai asortează cu rujul. Culorile tari se pot purta şi la unghii scurte.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării