main logo
704

Unde ar putea fugi omenirea când viața pe Pământ va deveni imposibilă

Titan este unul dintre sateliții planetei Saturn care în mod surprinzător are un ecosistem asemănător cu cel al Terrei. Chiar dacă cei mai mulți visează la o prelungire a omenirii pe Marte, s-ar putea ca cel mai bun loc să fie în altă parte.

Unde ar putea fugi omenirea când viața pe Pământ va deveni imposibilă

Cel puțin specialiștii cred că există și alte locuri bune. Iată o listă cu motivele pentru care Titan, luna lui Saturn, e mai locuibilă decât Marte, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

Titan are propria atmosferă, chiar dacă e una nu foarte densă și e singura lună din sistemul nostru solar care are la suprafață substanțe lichide, printre care și apă. De asemenea, Titan este cea mai mare lună a planetei Saturn.

Pentru a-ți face o idee, Titan este a doua cea mai mare lună din sistemul solar, este mai mare chiar și decât satelitul nostru natural și chiar decât planeta Mercur.

În plus, este și foarte ospitalieră. Și mai are încă o caracteristică care o să te surprindă: are un câmp gravitațional foarte redus, ceea ce înseamnă că dacă pe Pământ cântărești 70 de kilograme, pe Titan ai avea doar zece kilograme.

Spre deosebire de Planeta Roșie, pe luna lui Saturn nu s-au observat până acum furtuni de nisip. Însă, în cazul unei posibile vieți pe Titan ar exista și câteva dezavantaje, cum ar fi că nu poți să înoți în lacurile sale. Iată care este explicația.

Ei bine, nu poți să înoți în lacurile de metan de pe Titan pentru că te vei duce extrem de rapid la fund, indiferent cât de greu te consideri sau cât de flotabil ai încerca să fii. Asta pentru că densitatea metanului lichid este mult mai mică decât cea a corpului tău.

Titan are aproape întreaga suprafață terestră acoperită cu gheață (apă), care i-ar ajuta pe oameni să producă oxigen, chiar dacă atmosfera lunii lui Saturn e formată din 2% metan și restul din nitrogen. Pe Marte, nici măcar atât nu ai.

Datorită distanței față de Soare și a faptului că primește doar 1% din lumina pe care o avem pe Pământ, suprafața lui Titan este înghețată. Astfel, chiar dacă Titan are o temperatură de -178 grade Celsius, adică mai rece decât cea a planetei Marte, măcar ai mai multă gheață.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării