main logo
513

Părerea deloc surprinzătoare a fondatorului Linux despre rețelele sociale

Pionierul din tehnologie Linus Torvalds este de părere că felul în care rețelele sociale funcționează în prezent încurajează un comportament nociv.

Părerea surprinzătoare a fondatorului Linux despre rețelele sociale

Linus Torvalds, finlandezul care a creat sistemul de operare Linux, nu a avut cuvinte frumoase pentru rețelele sociale într-un interviu acordat Linux Journal. Facebook, Twitter și Instagram sunt un „gunoi” în viziunea lui Linus Torvalds, fondatorul Linux, transmite Ştiri.md cu referire la playtech.ro.

El a mai spus că rețelele sociale sunt cele mai mari probleme din lumea tehnologiei din prezent. „Detesc din tot sufletul „rețelele sociale”, aplicațiile precum Twitter, Facebook și Instagram. Sunt o boală. Par a încuraja un comportament nociv”, a spus el răspunzând la întrebarea ce ar încerca să repare în lumea tehnologiei din prezent.

„Întreaga afacere cu «like-uri» și «sharing» este una greșită. Nu există niciun efort, niciun mod de a controla calitatea. Modelul facilitează click-baitul și către alte elemente concepute pentru a genera răspunsuri emoționale și de multe ori cu indignare morală”.

Torvalds, cel care a lansat Linux în 1994, este cunoscut în comunitatea pasionaților de tehnologie ca fiind cam un nesimțit. Dar el nu este singurul care nu este fericit cu modul în care rețelele sociale funcționează.

Sondajele arată că opinia publică în legătură cu aceste rețele a scăzut consistent în ultimii ani, mai ales din cauza hărțuirilor ce au loc online, comportamentului nociv și terorismului.

O cauză pentru acest comportament, în opinia lui Torvalds este anonimatul. „Atunci când nu trebuie să-ți pui numele real pe gunoiul tău sau pe gunoiul pe care-l apreciezi și-l distribui, nu ajută foarte mult”. El spune că oamenii nu ar trebui să fie lăsați să distribuie și nici să aprecieze postări fără să-și dovedească identitatea înainte.

Nu știu dacă acestă soluție ar rezolva problema din prezent cu Facebook și cu celelalte rețele care par a se afunda în probleme de la o zi la alta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării