main logo
2250

Nu trebuie să lași telefonul la încărcat peste noapte: Care e adevărul

Cred că ai auzit de multe ori că nu e bine să lași telefonul la încărcat peste noapte, în principal din cauză că se strică bateria.

Nu trebuie să lași telefonul la încărcat peste noapte: Care e adevărulFoto: playtech.ro

Dar este adevărat acest mit despre performanța bateriei telefonului? Va scădea în timp, desigur, dar nu vrei să grăbești procesul, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Durata de viață a bateriei nu depinde doar de cât de veche este. Există mulți alți factori, ca variațiile de temperatură și modul de încărcare.

Bateriile litiu-ion din telefoanele noastre îmbătrânesc chimic și se descarcă mai repede în timp. De aceea, un telefon vechi va trebui încărcat mai des.

Dar chiar influențează acest lucru încărcarea peste noapte?

Dacă lași telefonul în priză peste noapte, îți poate afecta bateria

Conform USA Today Tech, Apple spune că dacă un iPhone „rămâne în alimentare pentru perioade lungi de timp, starea bateriei poate fi afectată”.

De asemenea, producătorii de telefoane operate de Android, ca Samsung, spun același lucru: „Nu lăsați telefonul conectat la încărcător pentru mult timp sau peste noapte”.

Mai mult, și Huawei susține același lucru: „Menținerea bateriei cât mai aproape posibil de mijloc (între 30% și 70%) poate efectiv să-i prelungească viața”.

Așadar, soluția ca să nu îți fie afectată bateria telefonului, este să ții telefonul încărcat, dar nu complet.

Bateria se va opri automat din alimentare când este plină dar, în unele cazuri, atunci când va scădea la 99% îi va trebui mai multă energie ca să revină la 100%.

Acest ciclu constant „mănâncă” din durata ei de viață. Cele mai multe telefoane vin cu setări de încărcare care previn aceasta.

Indiferent ce telefon ai, poți să profiți de funcțiile pentru viața bateriei. Pentru a face acest lucru, navighează la secțiunea Baterie din setări și vezi care sunt opțiunile disponibile.

Există chiar și dispozitive relativ ieftine care limitează timpul în care telefonul stă în alimentare. Sunt foarte bune și pentru tablete și laptopuri. Ele întrerup alimentarea la sfârșitul perioadei setate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării