main logo
767

Noua opțiune de la WhatsApp poate avea un rol crucial în cum folosești internetul

Cea mai nouă opțiune introdusă de WhatsApp va putea ajuta la identificarea știrilor false și a dezinformării și la oprirea răspândirii acestora.

Noua opțiune de la WhatsApp poate avea un rol crucial în folosire

Compania deținută de Facebook dispune în prezent de un instrument care restricționează redistribuirea mesajelor la un număr mai mare de persoane în același timp, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Acțiunea vine în încercarea de a pune capăt diseminării în masă a informațiilor care pot fi malițioase.

După anunțarea noii opțiuni, analiza veridicității informațiilor conținute în link-urile trimise prin intermediul platformei, devine mai simplă și mai rapidă.

Cum funcționează opțiunea de la WhatsApp și cine poate avea acces?

Instrumentul este creat sub forma unei lupe. La apăsarea acesteia, utilizatorul va fi întrebat dacă vrea să verifice informațiile din mai multe surse de internet.

Astfel, mesajul media sau scris va fi deschis în motorul de căutare al dispozitivului și va permite utilizatorului să verifice dacă informația este adevărată.

WhatsApp își asigură utilizatorii că fiecare mesaj transmis prin platforma sa dispune de criptare end-to-end, iar noul instrument nu intervine în securizarea mesajelor.

Această metodă de encripție presupune faptul că WhatsApp nu deschide mesajele și nu are acces la informațiile personale.

Singurul care are acces la informațiile conținute într-un mesaj trimis prin platforma Whatsapp este emițătorul mesajului.

Deși alte platforme precum Instagram și chiar Messenger nu folosesc integral sau chiar deloc metode de encripție, în cazul răspândirii știrilor false despre coronavirus și nu numai, WhatsApp se afla pe primul loc în ceea ce privește nivelul de dezinformare.

Instrumentul de verificare al WhatsApp este încă în faza de testare în state precum Marea Britanie, Mexic, Brazilia, Italia, Spania și Irlanda.

Odată ce va trece de la faza de testare la cea de implementare, funcția va putea fi folosită de utilizatorii WhatsApp din întreaga lume.

Instrumentul a fost creat să funcționeze atât în varianta WhatsApp Android, iOS, cât și în varianta WhatsApp Web.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării