main logo
1177

Mașina zburătoare Jetson One, disponibilă: Unde o poți pilota

O mașină zburătoare nouă pe care poți să o pilotezi fără a avea nevoie de un permis de zbor.

Mașina zburătoare Jetson One, disponibilă: Unde o poți pilotaFoto: playtech.ro

Denumită Jetson One, mașina cu un singur loc fabricată în Suedia poate călători cu aproximativ 101,4 km/h și poate rămâne în aer timp de până la 20 de minute datorită unui acumulator Tesla încorporat, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Desigur, treaba cu zborul fără licență se aplică în prezent celor care locuiesc în SUA, datorită legilor și reglementărilor sale, dar ca și concept, vehiculul reprezintă o dezvoltare foarte interesantă în lumea aviației și a transporturilor.

Construită folosind cadre spațiale din aluminiu și carbon-kevlar, mașina se presupune că are o greutate de doar 86 de kilograme și este clasificată drept o ambarcațiune ultrauşoară eVTOL (decolare și aterizare verticală electrică), motiv pentru care nu necesită licență pentru a opera.

În ceea ce privește electronica, există un joystick cu trei axe cu o pârghie de accelerație pentru comenzi, o serie de senzori LIDAR pentru urmărirea terenului și evitarea obstacolelor și capacitatea de a pluti fără mâini.

O invenție interesantă

În mod impresionant, producătorii susțin că Jetson One se poate „reîncărca mai repede decât un smartphone”, făcându-l o mașină pe care ar trebui să o poți folosi pentru deplasări rapide pe distanțe scurte pe parcursul zilei.

Dacă îți dorești unul, va trebui să scoți din buzunar aproximativ 92.000 USD pentru o unitate, ceea ce este de fapt destul de accesibil și rezonabil, având în vedere noutatea tehnologiei din spatele conceptului.

Mai mult, comenzile pentru 2022 și 2023 sunt deja sold-out dar te poți înscrie pentru producția din anul 2024.

Cu toate acestea, pe măsură ce o astfel de tehnologie devine mai accesibilă și mai familiară pentru noi, am putea să vedem în cele din urmă astfel de mașini de transport zburătoare devin disponibile pe peste tot.

Singurele obstacole pe care probabil va trebui să le depășim vor avea de-a face cu siguranța și utilizarea publică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării