main logo
913

Gigantul Samsung, dat în judecată pentru publicitate înșelătoare

Compania Samsung este dată în judecată de protecția consumatorului din Australia pentru presupusele declarații înșelătoare despre proprietățile rezistenței la apă ale telefoanelor sale.

Gigantul Samsung, dat în judecată pentru publicitate înșelătoareFoto: cotidianul.md

Comisia de Competiție și Consum australiană (ACCC) susține că reclamele Samsung au făcut afirmații "false" despre utilizarea telefoanelor în timpul înotului, transmite Știri.md cu referire la romanialibera.ro.

ACCC a declarat că a examinat mai mult de 300 de anunțuri Samsung înainte de a lansa acțiunea în justiție.

Samsung a declarat pentru Reuters că se va apăra și că susține afirmatile sale.

ACCC a declarat că reclamele Samsung descriu telefoane expuse la apă și la piscine și ca ele afirmă că acest lucru nu ar afecta dispozitivul.

Deși anunțurile Samsung spun că telefoanele sale au o rezistență la apă IP68, a declarat ACCC, această evaluare nu acoperă apa sărată sau cea găsită în piscine.

Site-ul Samsung îi sfătuiește pe utilizatori să nu folosească Galaxy S10 într-o piscină sau pe plajă, a spus supraveghetorul consumatorului.

Samsung nu a făcut suficiente teste pentru a putea face asemenea afirmații despre longevitatea produselor sale, afirmă ACCC.

"Samsung a arătat telefoanele Galaxy folosite în situații în care nu ar putea fi folosite, pentru a atrage clienți", a declarat ACCC.

Dacă Samsung este găsit vinovat de înșelătoare de consumatori , se poate trezi cu o amendă imensă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării