main logo
884

Clipul filmat în 12K care îți arată New York-ul cum nu l-ai mai văzut

Un clip la rezoluție 8K este o raritate, pe lângă faptul că nu există un monitor sau un TV pe care să-l vezi. Cineva a decis însă să imortalizeze orașul New York la rezoluție 12K.

Clipul filmat în 12K care îți arată New York-ul cum nu l-ai mai văzut

În cadrul unui experiment menit să evidențieze abilitățile de captură ale noilor camere RED Weapon Monstro 8K VistaVision, Phil Holland a realizat o premieră importantă, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Cu ajutorul configurației de camere de mai jos instalată pe un elicopter, a filmat câteva secvențe cu orașul New York la o rezoluție ne mai întâlnită.

Rezultatul final a fost un film la rezoluție 12K cu o viteză de 48 de cadre pe secundă. Fiecare cadrul independent din film avea o rezoluție de 100 megapixeli. 

Pentru a-și atinge scopul, a instalat trei camere video RED Weapon Monstro 8K VistaVision într-un mecanism de susținere și stabilizare intitulat Shotover K1 Hammerhead. Cele trei camere au fost sincronizate cu ajutorul unui modul Jetpack SDI de la RED.

Ulterior, clipurile rezultate din cele trei camere au fost lipite în post-procesare pentru a rezulta secvența video în 12K cu un raport de aspect DCI 1.9:1. În mod previzibil, procesul de aliniere, lipire și deformare al celor trei fluxuri video a fost unul foarte elaborat. 

Un videoclip de o asemenea rezoluție poate fi afișat fără probleme pe un ecran IMAX și are mari șanse să se vadă mai bine decât multe alte filme pe care le-ai văzut în trecut în același format.

Phil Holland a fost unul dintre primii videografi care a reușit să pună mâna pe camera de format mare a celor de la RED.Monstro 8K VistaVision este una dintre cele mai bune camere în format digital la ora actuală.

 Are o plajă dinamică foarte mare și umbre curate, detalii care o fac perfectă pentru imortalizarea secvențelor video în condiții de iluminare scăzută. Obiectivele folosite au fost Tokina 35mm T1.5.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării