main logo
508

Cel mai ieftin iPhone va fi lansat după iPhone 11. De ce e nevoie de unul

iPhone 11 va fi prezentat pe 10 septembrie și cel mai scump model va costa mai mult de 1.000 de dolari. Dar Apple are un plan mai amplu, care include și un iPhone mai ieftin.

Cel mai ieftin iPhone va fi lansat după iPhone 11. De ce e nevoie

iPhone 11 va fi disponibil în trei versiuni, dar niciuna mai ieftină de 750 de dolari, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

În România, prețul ar putea începe de la circa 4.000 de roni pentru cea mai accesibilă. Asta dacă nu aștepți până anul viitor, când Apple ar completa linia iPhone 11 cu încă un model.

Primele informații, neoficiale, despre acest smartphone îl dau cu un ecran mai mic, de sub 5 inci, și scanner de amprentă integrat în ecran. Ar fi un fel de iPhone 8, pregătit pentru următorii doi ani.

Încă din 2013 Apple a cumpărat compania AuthenTec, specializată în scanner pentru amprente. Acum trebuie să ducă lucrurile la următorul nivel și să readucă Touch ID, dar fără buton dedicat. 

Acest sistem a fost înlocuit în 2017, când Apple a introdus iPhone X cu Face ID. Același sistem de autentificare facială va fi prezent și pe iPhone 11.

De ce e nevoie de un iPhone mai ieftin, chiar și cu iPhone 11 pe piață

Cea mai simplă paralelă aici e cu iPhone SE. Acela era un iPhone 5s, după design, dar un iPhone 6s, după hardware. 

Acum te poți aștepta la un iPhone la fel de ieftin, de circa 600 de dolari, cu design de iPhone 8, hardware de iPhone 11 și câteva compromisuri ca să fie prețul mai mic, cum ar fi Touch ID în loc de Face ID.

Apple are nevoie de un așa telefon pentru că, de câțiva ani, s-a axat tot mai mult pe servicii. De la cardul său la serviciul de streaming și până la App Store, toate acestea au nevoie de un dispozitiv pe care să ruleze.

Totodată, zona mid-range e acoperită de telefoane cu Android și de modele vechi de iPhone. iPhone 11 nu va avea un preț care să ajungă în zona aia, dar un telefon cu diverse tehnologii mai vechi și mai noi poate ajunge acolo.

Touch ID se va dovedi tehnologia de bază, deoarece e mai ieftină decât Face ID și mai sigură decât codul PIN. 

Astfel, servicii ca Pay sau confirmarea cumpărăturilor în App Store și nu numai, inclusiv în aplicații de banking, au deja infrastructură pentru așa ceva. Mai trebuie doar să existe un smartphone actualizat pentru 2020 – 2021.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării