main logo
339

Anchetă internă la Amazon: Angajaţii au vândut datele confidenţiale ale mai multor utilizatori

Amazon investighează mai mulți angajați suspectați că ar fi vândut datele confidențiale ale utilizatorilor unor companii.

Anchetă la Amazon: Angajaţii au vândut datele confidenţialeAnchetă internă la Amazon: Angajaţii au vândut datele confidenţiale

Compania a confirmat ieri informația care a apărut în Wall Street Journal, transmite publicația Le Monde, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Conform Wall Street Journal, mai mulți angajați de la Amazon au folosit intermediari pentru a vinde date și alte informații confidențiale către companii care folosesc platforma de e-comerț pentru tranzacții. Acestea din urmă urmăreau să își sporească profitul și să își mențină imaginea publică nepătată prin ștergerea review-urilor negative sau prin contactarea autorilor acestora.

„Am deschis o anchetă în care vom analiza toate aceste acuzații", a declarat filiala Amazon din Seattle. Un purtător de cuvânt a precizat că angajații sunt nevoiți să respecte regulile de comercializare a informațiilor cu caracter confidențial, dar și codul intern de etică al companiei.

Oricine încalcă aceste reguli trebuie să suporte consecințele legale, "inclusiv posibile consecințe juridice și penale, dacă este cazul", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Nici comercianții implicați în astfel de activități nu vor scăpa nepedepsiți.

„Avem o politică de zero toleranță față de nerespectarea sistemului nostru și, dacă vom identifica astfel de actori, care apelează la practici nepermise în cadrul Amazon, ne vom asigura că vom acționa rapid împotriva acestora. Le vom închide conturile, le vom reține fondurile și vom urma procedurile legale necesare", a mai adăugat reprezentantul companiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării