main logo
357

Amazon va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor în câteva luni

Gigantul american din industria comerţului online Amazon şi-a anunţat miercuri intenţia de a începe, în scurt timp, livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, informează AFP.

Amazon va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor în câteva luni

"Am lucrat intens pentru a concepe drone în totalitate electrice, care pot parcurge până la 25 de kilometri şi pot livra clienţilor colete cu o greutate de până la 2,3 kilograme în mai puţin de 30 de minute", a scris un responsabil din conducerea grupului, Jeff Wilke, într-un articol publicat pe blogul companiei, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Sperăm (...) să livrăm colete cu ajutorul dronelor în câteva luni", a adăugat managerul, fără să precizeze locul în care aceste livrări ar putea să înceapă să fie realizate.

Amazon a desfăşurat în 2016 primele teste pentru serviciul de livrare cu drone în Regatul Unit al Marii Britanii, întrucât legislaţia americană de la acea dată, mai restrictivă, făcea ca testele să fie mai dificil de realizat în Statele Unite, a precizat gigantul american.

Dronele pentru livrare pot ''decola şi ateriza vertical, asemenea unui elicopter'', a precizat Jeff Wilke, garantând că dispozitivele au fost concepute pentru a se menţine stabile chiar şi în condiţii de vânt puternic.

"Ştim că, din punctul de vedere al clienţilor, aceştia nu vor apela la sistemul de livrare cu drone decât dacă este sigur în procent de 100%", a subliniat acesta.

Amazon şi-a anunţat la începutul anului dorinţa de a reduce întârzierile de livrare pentru clienţii abonaţi la serviciul Amazon Prime.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării