main logo
324

Veniturile fiscale la buget s-au majorat cu 6,2%

În ianuarie-mai, veniturile fiscale acumulate la bugetul public naţional au constituit 14,4 mlrd. lei ($855,5 mil.) şi s-au majorat cu 6,2% sau 894 mil. lei comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Veniturile fiscale la buget s-au majorat cu 6,2%Foto: infotag.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la datele Serviciului Fiscal de Stat, instituţia fiscală a asigurat cele mai multe venituri la bugetul de stat - 6,9 mlrd. lei, ceea ce constituie o creştere de 4,3%, transmite Știri.md.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 1,46 mlrd. lei, ceea ce reprezintă cu 1,6% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent. La bugetul asigurărilor sociale de stat încasările s-au majorat cu 5,7%, până la 5,2 mlrd. lei. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la fondurile asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală - cu 20,3%, până la 1,8 mlrd. lei.

Serviciul Fiscal este una dintre principalele surse de completare a bugetului. În anul 2018, încasările acestuia au constituit 16,5 mlrd. lei, ceea ce reprezintă aproape 45% din toate veniturile bugetului de stat al Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării