main logo
1133

Un deputat PAS explică cum s-ar putea plăti mai puțin pentru combustibil

Este oficial! Prețurile la carburanți vor fi plafonate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, așa cum a mai fost cândva. Președinta Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere. Asta după ce scumpirile în lanț din ultima perioadă au bulversat și chiar au scandalizat întreaga societate.

Un deputat PAS explică cum s-ar putea plăti mai puțin pentru combustibilSursa: știri.md

Totodată, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a explicat care sunt schemele petroliștilor. Potrivit lui Alaiba, operatorii au ignorat plafonul de rentabilitate de 10 procente, stabilit de ANRE, și au interpretat legea după bunul plac. Am încercat să obținem o reacție și de la responsabilii de la agenție, însă aceștia au refuzat să comenteze situația, transmite Știri.md, cu referire la tv8.md.

Într-un interviu pentru postul de televiziune TV8, deputatul PAS Dumitru Alaiba a explicat cum am putea plăti mai puțin pentru combustibil. 

Potrivit deputatului, în țara noastră, foarte mulți operatori iau benzinăriile în arendă, ceea ce le permite să ascundă profiturile.

Contactați de TV8 responsabilii de la ANRE au declarat că nu comentează afirmațiile deputatului PAS, Dumitru Alaiba. 

În context, Platforma DA cere convocarea urgentă a ședinței Comisiei Economie, Buget și Finanțe, pentru audierea conducerii ANRE și a Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării