main logo
457

Tranziția spre o economie verde creează oportunități mediului de afaceri

Ministerul Economiei și Infrastructurii este în proces de elaborare a unui nou Program-pilot național „ÎMM-uri verzi3”, care vine să încurajeze întreprinderile mici și mijlocii să întreprindă activități mai puțin poluante și mai ecologice.

Tranziția spre o economie verde creează oportunități mediului de afaceriTranziția spre o economie verde creează oportunități mediului de afaceri

În cadrul ședinței comune a grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile și a economiei verzi, secretarul de stat Iulia Costin a spus că tranziția Republicii Moldova spre o economie verde creează multe oportunități economice pentru mediul de afaceri, transmite Știri.md.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, implementarea principiul economiei verzi stă la baza unei serii de direcții de dezvoltare a Republicii Moldova și a societății pentru următorul deceniu. 

Programul pentru promovarea economiei verzi în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 prevede includerea educației ecologice și a educației pentru dezvoltare durabilă în instituțiile de învățământ primar, secundar general, profesional tehnic și universitar.

Iulia Costin a menționat că sunt necesare eforturi comune pentru ca activitatea economică să fie în armonie cu mediul înconjurător.

„Tranziția Republicii Moldova spre o economie verde creează multe oportunități economice pentru mediul de afaceri. Este necesar să depunem eforturi comune pentru ca activitatea economică să evolueze în armonie cu mediul înconjurător, inclusiv, este necesar să stimulăm activitatea antreprenorială în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă, prin diferite instrumente de suport și programe pentru antreprenorii care țintesc înverzirea tehnologiilor și implementarea de practici prietenoase mediului", a spus Costin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării