main logo
728

Trans-Oil a plasat pe piața UE și SUA eurobonduri de 300 milioane de dolari

Cel mai mare holding agroindustrial din Moldova „Trans-Oil” (Aragvi Holding International Ltd.) a plasat pe piaţa Europei şi SUA eurobonduri în dolari, cu termenul de scadenţă de 5 ani, în sumă de $300 mil., la rata de 12%.

Decizia de 300 milioane de dolari a unui mare holding din Moldova

Solicitat telefonic de reporterul agenţiei Infotag, brokerul unei companii internaţionale din Londra a spus că, după închiderea cărţii pentru subscriere, marţi s-a anunţat că suma emisiunii eurobondurilor va constitui $300 mil, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

„Rata efectivă la valorile holdingului moldovenesc va constitui 12,304%”, a spus interlocutorul, amintind că de plasarea eurobondurilor „Trans-Oil” s-au ocupat subdiviziunile speciale ale unor companii precum Citi şi Renaissance Capital, UBS Investment Bank şi VTB Capital. 

Acestea au desfăşurat întrevederi cu potenţialii cumpărători la Geneva, Londra, New York şi Boston. 

Emisiunea eurobondurilor „Trans-Oil” este prima emisiune atât de mare după volumul plasării de către compania moldovenească pe piaţa financiară internaţională, prin intermediul căreia aceasta a reuşit să obţină pentru dezvoltare $300 milioane pe un termen de cinci ani.

Holdingul agroindustrial „Trans-Oil Group” se ocupă cu prelucrarea seminţelor oleaginoase şi a cerealelor, precum şi cu comerţul en gros cu produse agricole. 

Cota sa de piaţă în producţia de ulei de floarea-soarelui în Moldova depăşeşte 80%, fiind cel mai mare exportator de cereale şi ulei de floarea-soarelui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării