171
0
Republica Moldova ar putea să aibă o nouă cursă aeriană cu Letonia
171
0

Republica Moldova ar putea să aibă o nouă cursă aeriană Chișinău-Riga. Despre aceasta a discutat azi, 7 iunie, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici cu Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Uldis Mikuts.

Foto: mei.gov.md

„Îmi doresc și voi susține ideea lansării unei noi curse, și anume Riga-Chișinău. Cred că odată cu lansarea acestei curse, relațiile dintre Republica Moldova și Letonia se vor dezvolta cu pași și mai rapizi, pe mai multe domenii strategice”, a declarat Chiril Gaburici, transmite Știri.md

La rândul său, Uldis Mikuts a menționat că susține această idee, care la sigur va avea un impact social și economic imediat.

Oficialii au declarat că sunt agenți economici letoni care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, dar și mulți cetățeni moldoveni plecați în Letonia, care așteaptă lansarea acestei curse.

În cadrul întrevederii, partenerii au discutat și despre programe comune care vor dezvolta sectorul turismului din ambele țări. Totodată, ministrul Chiril Gaburici, prin intermediul Ambasadorului Letoniei, a invitat companiile letone din sectorul TIC să devină rezidenți ai primului Parc IT din Moldova și a încurajat participarea companiilor letone în activitatea Zonelor Economice Libere şi Parcurilor Industriale, care oferă condițiile atractive pentru investitori străini.

La fel, ministrul a menționat că organizarea unui business forum bilateral Moldova–Letonia este foarte necesar și important pentru ambele țări. 

În prezent, în Republica Moldova activează 63 de întreprinderi cu capital leton, investițiile în capitalul social însumând 33,05 milioane de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter