main logo
6444

Prima cursă directă SUA-Moldova: Aterizarea avionului cu 296 de pasageri

Avionul care a operat primul zbor transatlantic direct de repatriere New York - Chișinău a aterizat astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Prima cursă directă SUA-Moldova: Aterizarea avionului cu 296 de pasageriFoto: mei.gov.md

Acesta este primul zbor transatlantic direct, ce a transportat în regim charter un număr atât de mare de cetățeni ai Republicii Moldova, care și-au exprimat dorința de a reveni acasă, transmite Știri.md.

Printre cei 296 de pasageri ai cursei charter transatlantice, efectuate fără escală, sunt studenți, elevi ai programului american de schimb academic FLEX (program, care oferă posibilitatea copiilor să studieze în cadrul unei școli americane și locuiesc cu o familie gazdă din SUA) și un grup de militari, revenit de la studii.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, cursa charter New-York – Chișinău este efectuată de compania poloneză LOT Polish Airlines, care a fost reprezentată în cadrul licitațiilor deschise de către operatorul turistic local – My Travel, cu cea mai nouă și modernă aeronavă din lume, Boeing 787-9 Dreamliner.

Selectarea companiei aeriene care va opera zborul direct New York-Chișinău s-a făcut în baza regulamentului aprobat de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministerul de Externe de la Chișinău face apel la toți cetățenii moldoveni să evite călătoriile externe, care nu sunt absolut necesare și îi îndeamnă pe cei, care doresc să revină în țară să apeleze la cea mai apropiată misiune diplomatică a Republicii Moldova pentru stabilirea procedurilor de repatriere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării