main logo
571

Precizare de la Gas Natural Fenosa: Cu cât ar putea să scadă tarifele

Gas Natural Fenosa Furnizare Energie susţine că reducerea costurilor operaționale cu 20% față de cele anterioare calculate în tarif va permite şi reducerea tarifului pentru consumatorii finali.

Precizare de la Gas Natural Fenosa: Cu cât ar putea să scadă tarifele

Aceasta însă nu poate fi în aceeaşi proporţie. Potrivit Gas Natural Fenosa Furnizare Energie "ponderea cheltuielilor aferente activității de furnizare constituie circa 1,3% din valoarea totală a tarifului final de furnizare", transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

"Prin urmare în momentul aprobării noilor tarife la energia electrică, ANRE va ține cont de această reducere alături de toate celelalte componente care formează tariful final, precum ar fi prețul de cumpărare a energiei electrice, costul serviciilor de transport și de distribuție, cursul de schimb valutar etc", se arată într-un comunicat al furnizorului de energie electrică.

Aminitim că pe 28 septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat valoarea costurilor de bază pentru primul an de valabilitate a Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea de energie electrică de către furnizorul final și furnizorul de servicii universale în anul de bază 2018.

Astfel costurile de bază ale furnizării energiei electrice la prețuri reglementate pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie au fost aprobate în valoare de 62 milioane lei, care includ: costurile de personal – 21 milioane lei; costuri materiale - 0,7 milioane lei; cheltuieli pentru serviciile organizațiilor terțe – 40,3 milioane lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării