main logo
762

Parlicov: Moldovagaz și-a asumat decizia de a procura gaz de la ruși

Decizia de a achiziționa gaz pentru malul drept al Nistrului de la Gazprom nu a fost coordonată de Ministerul Energiei. Victor Parlicov afirmă că Moldovagaz și-a asumat achiziția.

Parlicov: Moldovagaz și-a asumat decizia de a procura gaz de la rușiPoza: realitatea.md

Ministrul a precizat că toată iarna Moldova nu a cumpărat gaz de la gigantul rus. Totodată, conform lui, achizițiile despre care s-a anunțat luni au fost făcute doar în ultimele zile, volumul fiind de circa două milioane de metri cubi, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Întreprinderile trebuie să își asume decizii legate de funcționarea pieței. Am solicitat ca Moldovagaz să iasă cu o comunicare publică. Este important că își asumă decizii, să le explice. Pentru malul drept cred că nu avem nevoie la moment să procurăm gaze de la Gazprom. Există stocuri create special pentru securitate, prin Energocom, și acest gaz, în mod normal, trebuie să fie achiziționat de la Energocom. Dacă pe scurt, până acum s-au luat doar două milioane de metri cubi de gaz și asta a durat patru zile. Doar ultimele câteva zile s-a luat gaz de la Gazprom pentru malul drept. Ce urmează va decide Moldovagaz, dar poziția noastră e că trebuie să luăm gaz de la Energocom”, a declarat Parlicov.

Precizăm că luni s-a anunțat că Republica Moldova a procurat gaz de la gigantul rus. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, care preciza că sunt cantități disponibile, iar compania le cumpără. În luna martie, prețul de achiziție este de 1011,73 dolari pentru mia de metri cubi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării