main logo
425

Moldova va cere un credit de urgență pentru a cumpăra și stoca gaze naturale

Republica Moldova intenționează să solicite un credit de urgență pentru achiziționarea și stocarea a aproape 400 de milioane de metri cubi de gaze în lunile ianuarie și februarie 2020.

Moldova va cere un credit de urgență pentru a cumpăra și stoca gaze

Despre aceasta a discutat ministrul economiei și infrastructurii, Vadim Brînzan, cu directorul general adjunct pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere, Katarina Mathernová, în timpul vizitei președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, la Bruxelles, Belgia, transmite Știri.md cu referire la IPN

La întrevedere au fost discutate căile de întărire a securității energetice, planurile de dezvoltare energetică pe termen scurt și mediu, investițiile în eficientizarea consumului de energie etc.

De asemenea, a fost lansată ideea creării unui depozit de stocare a gazelor naturale în Republica Moldova, care ar putea fi procurate direct de pe piețele competitive, asigurând astfel securitatea energetică a țării.

Totodată, părțile au vorbit despre construcția stației back-to-back în Vulcănești, a unei linii de transport de 400 kV între Vulcănești și Chișinău, precum și extinderea stațiilor de transformare Chișinău-Vulcănești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării