main logo
848

Moldova, în clasamentul celor mai scumpe și mai ieftine țări pentru trai

Moldova se situează pe locul 115 în clasamentul celor mai scumpe și mai ieftine țări pentru trai din lume, în care portalul numbeo.com a inclus 136 de state.

Moldova, în clasamentul celor mai scumpe și mai ieftine țări pentru traiFoto: stiri.md

În același timp, în partea de sus a clasamentului sunt plasate cele mai scumpe țări pentru trai, iar jos - cele mai ieftine, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Pentru a alcătui ratingul, portalul Numbeo a analizat costul vieții în țări și orașe, luând ca "standard" indicatorii din New York. Indicele costului vieții este alcătuit din prețurile la produsele de consum și alimentare, în restaurante, la transport și servicii comunale. 

La baza clasamentului au stat prețurile de închiriere a locuințelor, indicele costului vieții și puterea de cumpărare a populației. Moldova se situează pe locul 115, între Armenia și Bangladesh. 

Dintre țările post-sovietice, Estonia se află pe locul 53, Letonia - pe 59, Lituania - 70, Rusia - 94, Belarus - la 112, Moldova - la 115, Ucraina - la 120, Kazahstan - pe 124, Azerbaijan - pe 125, Kârgâzstan - pe 127, Georgia - pe 128 și Uzbekistan - pe 131. 

România, în clasament este pe locul 102. Cele mai scumpe țări pentru trai, în baza datelor din primul trimestru al anului 2019, sunt Insulele Cayman, urmate de insulele Bermude, Elveția și Norvegia. Cele mai ieftine țări s-au dovedit a fi Tunisia, Siria, India, Afganistan și Pakistan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării