main logo
3077

Maia Sandu a primit o factură de 800 de lei la gaz și a renunțat la compensație

Președinta țării, Maia Sandu, a renunțat la compensațiile la gaz. Totodată, Sandu a declarat că pentru luna decembrie a primit o factură de 800 de lei.

Sandu a primit o factură de 800 lei la gaz și a renunțat la compensațieFoto: tv8.md

„Factura pentru luna ianuarie încă nu a venit, cealaltă a venit și mi-am plătit-o. Deci eu am plătit 800 și ceva de lei și a fost și compensația de 400 de lei, dacă nu greșesc, din partea bugetului”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Întrebată dacă a renunțat la compensație, șefa statului a spus: „Am renunțat. Să renunțe la compensație cei care își pot permite, pentru că sunt oameni în sectorul privat care se descurcă mai bine, sunt oameni care în sectorul bugetar se descurcă mai bine, sunt oameni în sectorul bugetar care se descurcă greu, sunt oameni care au 3-4 copii acasă și chiar dacă lucrează într-o funcție publică asta nu înseamnă că trebuie să se pună presiune pe ei pentru că au de întreținut acești copii. E un gest de solidaritate din partea celor care își pot permite acest lucru și cred că aici trebuie să rămână. Repet, eu am renunțat pentru că îmi pot permite acest lucru”. 

Prim-ministra Natalia Gavrilița susține că nu a reușit să renunțe la compensația la gaz, așa cum au făcut-o colegii săi. „Intenționez în una din serile din zilele următoare să mă așez împreună cu părinții și să facem acest lucru”, a precizat aceasta.

75 de persoane au renunțat la compensațiile pentru gaz ale Guvernului. Printre aceștia se numără vicepremierul Andrei Spînu și șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării