main logo
372

În trimestrul doi al anului curent în circulație erau 1,8 milioane de carduri bancare

Numărul cardurilor bancare aflate în circulație în Republica Moldova la finele celui de-al doilea trimestru al anului curent a depășit un milion, opt sute de mii.

1,8 milioane de carduri bancare circulau în trimestrul doi al anului1,8 milioane de carduri bancare circulau în trimestrul doi al anului

În aceeași perioadă, au fost eliberate mai bine de 141.000 de carduri, iar altele peste 88.000 au fost retrase din circulație, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În această perioadă, numărul de operațiuni efectuate în țară cu carduri emise în Republica Moldova a depășit 12,5 milioane, dintre care 6,9 milioane au fost retrageri de numerar. Valoarea operațiunilor, pe parcursul perioadei analizate, a constituit – 12,8 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 11,1 miliarde.

Peste două milioane de operațiuni cu carduri bancare emise în Republica Moldova au fost efectuate în străinătate. În mare parte au fost plăți fără numerar. Valoarea operațiunilor a constituit – 1,4 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 170,7 milioane și plăți fără numerar – 1,2 miliarde de lei.

Numărul de operațiuni cu carduri emise în străinătate și efectuate pe teritoriul Moldovei a constituit 1,7 milioane. 1,3 milioane reprezintă plăți fără numerar. Valoarea operațiunilor a constituit – total mii lei 1,9 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 941,6 milioane și plăți fără numerar 919,2 milioane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării