main logo
455

Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu

Deputatul din Partea Blocului ACUM, Petru Frunze, a propus un proiect de lege prin care urmează descentralizarea impozitelor pe venit și repartizarea acestora către bugetele locale.

Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților

Potrivit prevederilor actuale, bugetele locale din localitățile rurale includ doar impozitele, în proporție de 75%, ale persoanelor care lucrează în raza localității, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Astfel, se propune modificarea acestui procent de la 75%, la 100%. În acest context, dacă o persoană lucrează în raza localității unde își are domiciliul, impozitul plătit la stat să fie trimis în bugetul local în proporție de 100%.

De asemenea, se propune ca impozitul pe venit persoanelor juridice să fie redirecționat în proporție de 50% către bugetele locale, iar TVA-ul să rămână în bugetele raionale în proporție de 100%.

Se mai propune ca impozitul de venit ale persoanelor fizice, în proporție de 100%, să fie redirecționat către bugetul localităților, unde persoana își are viza de reședință.

Proiectul de lege a fost aprobat în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să se formeze un grup de lucru pentru a fi analizat și discutat la Ministerul Finanțelor.

Iată proiectul de lege și nota informativă:


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării