main logo
479

Guvernatorul BNM: Din cele 36,15% acțiuni ale FinComBank au fost vândute 8,72%

Numărul acţiunilor nevândute din emisiunea FinComBank constituie 360.816 bucăţi şi reprezintă 27,43% din capitalul social al băncii.

Armașu: Din cele 36,15% acțiuni ale FinComBank au fost vândute 8,72%Foto: știri.md

Această cifră a fost prezentată de guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Octavian Armaşu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Întrebat despre soarta acţiunilor nou-emise (36,15%) ale FinComBank, cu prescripţia BNM privind vânzarea obligatorie a acestora pe piaţa publică, guvernatorul a spus că, după ce BNM a constatat în ianuarie 2019 încălcarea cerinţelor legale de către un grup de acţionari ai băncii, aceştia au fost impuşi să vândă deţinerea lor, având la dispoziţie şase luni pentru a le înstrăina.

"Întrucât acţionarii nu s-au încadrat în termenul legal, FinComBank a anulat aceste acţiuni şi a emis altele noi, pe care le-a expus la vânzare, conform legii, ca pachet unic pe un termen de trei luni. Acesta, de asemenea, nu a fost comercializat în timpul prevăzut. Ulterior, banca a expus acţiunile nou-emise la vânzare ca acţiuni separate, pe o perioadă de şase luni, diminuând treptat preţul în fiecare lună", a spus Armaşu.

Guvernatorul a remarcat că, în prezent, acţiunile respective sunt retrase din vânzarea publică de pe piaţa deschisă, deoarece FinComBank a anunţat despre stoparea procesului, în a patra lună de expunere spre vânzare a acţiunilor, după ce instanţa de judecată a emis o interdicţie în acest sens la începutul lunii martie 2020 în legătură cu o cauză penală.

În perioada vânzării deschise a acţiunilor nou-emise, au fost vândute 8,72% din cele 36,15% acţiuni ale capitalului FinComBank.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării