main logo
388

FMI a revizuit în scădere prognozele dezvoltării economice a Moldovei în 2019

Creşterea economică a Moldovei în anul 2019 va fi de 3,5%, iar inflaţia - de 3,3%.

FMI a revizuit în scădere prognozele dezvoltării economice a Moldovei

Despre aceasta se menţionează în raportul din aprilie al Fondului Monetar Internaţional „Perspective de dezvoltare a economiei mondiale” (World Economic Outlook), publicat la Washington, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

În raportul din octombrie 2018, prognozele FMI referitor la creşterea PIB-ului în Republica Moldova erau mai optimiste - 3,8%, în timp ce inflaţia era prognozată la nivelul de 4,9%. În ceea ce priveşte deficitul contului curent, prognoza a crescut de la 7,4% la 7,7% din PIB.

În ceea ce ţine de economia globală, FMI consideră că aceasta va creşte cu 3,3%, deşi anterior prognoza era de 3,5%.

Economistul principal al FMI, Gita Gopinath, în comentariile sale introductive privind prognozele actualizate ale Fondului, a spus că perspectivele de creştere economică în multe ţări „rămân foarte dificile”, menţionând incertitudinea pe termen scurt. 

În acelaşi timp, potrivit ei, FMI anticipează o creştere a activităţii economice în a doua jumătate a anului 2019.

Prognoza de creştere a economiei Moldovei pentru anul 2020 a rămas neschimbată, la nivelul de3,8%, iar prognoza inflaţiei a crescut de la 4,9% la 5,1%.

În 2018, prognozele FMI pentru Moldova, deşi revizuite de mai multe ori, nu s-au adeverit. PIB-ul republicii nu a crescut cu 3,8%, dar cu 4,5%, iar inflaţia nu a fost de 3,6%, ci numai de 0,9%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării