main logo
515

Filip: Salariul mediu pe economie a crescut cu circa 2.400 lei în 3 ani

În ultimii trei ani, salariul mediu pe economie a crescut de la 4.600 de lei până la aproape șapte mii de lei.

Filip: Salariul mediu pe economie a crescut cu 2.400 de lei în 3 aniÎn ultimii 3 ani salariul mediu pe economie a crescut cu circa 2.400 lei

Datele au fost oferite astăzi de premierul Pavel Filip, care a prezentat un raport pentru trei ani de activitate a guvernului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Totodată, la bugetul de stat au fost încasate cu 15 miliarde de lei mai mult, iar numărul celor care primesc salarii în plic a scăzut în jumătate într-un singur an. În ceea ce privește exporturile, premierul a spus că  doar în prima jumătate a anului 2018 acestea au crescut cu 30 % până la 1,5 mlrd dolari, iar 70 la suta din livrări ajung pe piața UE. 

„Ceea ce nu poate fi negat este că am adus stabilitate economică. După criza din 2015, în anul 2016 am pus Republica Moldova pe un trend ascendent și țara noastră a intrat într-un nou ciclu economic. Avem o creștere economică constantă de peste 4 la sută în toți acești trei ani, ceea ce înseamnă unul din cele mai înalte ritmuri de creștere economică în regiune. Am redus birocrația și am oferit posibilitate ca toate actele să fie solicitate online, am micșorat impozitele, vorbesc despre reducerea impozitului pe venit până la 12 %, am micșorat TVA până la 10 % pentru cei din industria HORECA, am micșorat și impozitul social cu cinci puncte procentuale, de la 23 la 18, am tăiat din presiunea pe agenții economici”, a spus Filip. 

Șeful cabinetului de miniștri a adăugat că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este o prioritate a guvernului. Sunt încrezător că până la sfârșitul anului 2019 această conductă va putea asigura țara noastră cu întreg necesarul de gaze naturale. În ceea ce privește interconectarea de energie electrică, ne propunem să fim gata în următorii doi-trei ani”, a conchis oficialul.

Guvernul Filip a fost învestit în funcție în ianuarie 2016. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării