main logo
528

Exporturile din Moldova spre Emiratele Arabe Unite continuă să crească

Exporturile din Republica Moldova spre Emiratele Arabe Unite continuă să crească.

Exporturile din Moldova spre Emiratele Arabe Unite continuă să creascăFoto: trm.md

Potrivit datelor statistice oficiale, în primele cinci luni ale acestui an, ţara noastră a exportat mărfuri spre Emiratele Arabe Unite în valoare de peste 1,3 milioane de dolari, de 2,5 ori mai mult decât în aceeaşi perioada a anului precedent, a declarat pentru postul naţional de radio, ambasadorul Republicii Moldova la Abu Dhabi, Victor Haruţa, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

„Cele mai solicitate produse sunt merele, perele, în general produsele agricole. Aceste produse însumează aproape un milion de dolari exporturi din ţara noastră.

De asemenea, putem menţiona exporturi în creştere cum ar fi dulceţuri, fructe uscate şi alte producte similare”, a declarat ambasadorul Victor Haruţa.

Potrivit ambasadorului în mare parte exporturile cresc urmare a activităţii de promovare pe care le-a întreprins şi continuă să le întreprindă Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite şi instituţiile de stat implicate în acest proces cum ar fi Agenţia investiţii şi asociaţiile de profil care sunt foarte active în regiune.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării