main logo
1062

Ex-premier: Trebuie să fii ipocrit să te lauzi cu factura la gaze

Fostul premier Ion Chicu vine cu un comentariu după ce, astăzi, ministrul Andrei Spînu a anunțat cum va arăta factura la gaz și, totodată, a menționat că aceasta va include clar și sumele compensate de Guvern.

Ex-premier: Trebuie să fii ipocrit să te lauzi cu factura la gazeFoto: știri.md

Pe canalul său de Telegram, Chicu a scris că "trebuie să fii ipocrit ca Maia Sandu și Spînu ca să te lauzi cu factura "galbenă" pe gaze", transmite Știri.md.

"Dacă împărțim suma spre plată de 1.656 de lei la consumul indicat în această factură de 198 m.c, vom vedea cu toții că din buzunarul acestui consumator se va lua cu fix 80,6% mai mult pentru gaz ca până la înțelegerea lor criminală cu rușii de la Gazprom. Anterior, pentru acest consum trebuia de achitat 917 lei. 

Dacă facem calculele pentru cei mai vulnerabili consumatori, care primesc ajutor pentru perioada rece a anului (700 de lei lunar acum și 500 de lei anterior), atunci prețul efectiv al acestei facturi a crescut de 2,3 ori (956 de lei versus 417 lei).

Și, desigur, Spînu nu ne va spune că în factura galbenă nu sunt incluși acei 1,7 miliarde de lei plătiți deja din buget pentru gazul consumat în această perioadă. 

Nu ne va spune Sandu că și acei 1,6 miliarde de lei luați din buget pentru "ajutorul acordat de Guvernul galben" tot din banii acestui consumator sunt luați. Sau acești bani sunt plătiți din bugetul PAS-ului, nu tot din impozitele oamenilor? 

Vopsiți facturile în galben, ipocriților. Credeți poporul de prost și iarna ca vara?", a scris Ion Chicu.

Reamintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță cum vor arăta facturile pentru plata gazului natural și menționează că acestea vor include clar sumele compensate de Guvern.

Totodată, Spînu reiterează că Guvernul a venit cu un șir de măsuri de compensare pentru perioada rece a anului.

Citește și: Cum vor arăta facturile pentru gaz: Sumele compensate vor fi indicate

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării