296
0
După 4 ani de la furtul miliardului, BNM încă nu știe cum s-a produs jaful
296
0

Banca Națională a Moldovei încă nu știe cum s-a produs furtul miliardului din sistemul bancar, chiar dacă deja au trecut patru ani. Acest subiect a fost discutat la ședința Comisiei Economie, Buget și Finanțe de către Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

„Eu am vrut să vă confirm că unul dintre lucrurile pe care le va face Banca Națională, în baza raportului Kroll, este analiza în detaliu a mecanismului de furt și testarea legislației și regulamentelor BNM. Noi vom face această analiză. Ai noștri colegi deja au început să lucreze asupra acestui lucru. Ea ia puțin timp că am primit raportul abia la sfârșit de martie, va lua puțin timp, dar noi vom veni cu acest lucru”, a punctat guvernatorul BMN Sergiu Cioclea, citat de unimedia.

Cioclea mai spune că multe legi care au fost votate în legislativ au închis multe „ferestre” în acest sens. „Noi parțial am făcut această analiză. În urma audierilor la Consiliul Suprem de Securitate noi am făcut o analiza informativă în baza ceea ce am avut, fără de Kroll. Vom veni cu propuneri concrete”, a mai punctat Guvernatorul.

Citește și
article image
Curs valutar 16 septembrie 2019: Euro și dolarul se scumpesc
0
331
article image
Dealeri: Leul nu are potenţial pentru a se aprecia în...
0
122
article image
Armașu explică de ce rata politicii monetare rămâne...
0
85
article image
BNM a decis: Rata politicii monetare rămâne neschimbată
0
45