main logo
466

Cooperarea Economică și comerțul între Moldova și Letonia, discutate

Secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI), Iuliana Drăgălin, a avut o întrevedere online cu vice-secretarul de stat al Ministerului Economiei din Letonia, Zaiga Liepina.

Cooperarea Economică și comerțul între Moldova și Letonia, discutate

Surse din cadrul MEI au relatat pentru Infotag, că subiectul discuţiei a vizat cooperarea bilaterală moldo-letonă, în mod prioritar aspectele ce ţin de organizarea celei de-a IV-a sesiuni a comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică, care urmează să se desfăşoare la Riga, transmite Știri.md.

Zaiga Liepina, a menţionat că Letonia îşi propune să organizeze cea de-a IV-a sesiune a comisiei interguvernamentale moldo-letonă pe parcursul anului 2021.

"Relaţiile comerciale bilaterale dintre ţările noastre denotă o tendinţă pozitivă în ultimii cinci ani. Mizăm pe continuitatea dialogului reciproc avantajos dintre autorităţile guvernamentale şi mediul de afaceri din ţările noastre.

Mă bucur să constat că astăzi, pe piaţa moldovenească activează 62 de companii cu capital leton, aceasta demonstrează că Guvernul de la Chişinău îşi concentrează eforturile pentru a promova reforme structurale eficiente, urmărind crearea unui mediu de afaceri favorabil şi atragerea investiţiilor străine", a spus Zaiga Liepina.

Volumul comerţului exterior al Moldovei cu Republica Letonă în perioada ianuarie-august 2020 a înregistrat suma de $11,44 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării