main logo
915

Comisia Europeană a decis să aloce 75 de milioane de euro pentru R. Moldova

Comisia Europeană a decis să aloce 75 de milioane de euro sprijin bugetar Moldovei pe fondul situaţiei energetice dificile din ţară.

Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro pentru R. Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, anunţul a fost făcut pe Twitter de Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcţiei generale Vecinătate şi Negocieri privind Extinderea de la Comisia Europeană, transmite Știri.md.

"Direcţia generală pentru Vecinătate şi Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene a alocat astăzi 75 de milioane de euro pentru sprijin bugetar", a scris oficialul.

Potrivit ei, "Comisia Europeană continuă să sprijine Moldova într-o situaţie dificilă din punct de vedere energetic, având în vedere creşterea preţurilor la gaze pentru cei mai vulnerabili şi nevoia de îmbunătăţire a eficienţei energetice".

Anterior, în aprilie, Parlamentul European a aprobat, iar Consiliul UE a decis că Moldova va primi 150 de milioane de euro pe parcursul a doi ani şi jumătate, în trei tranşe a câte 50 de milioane de euro, din 2022 până în 2024. 

Din suma totală, 120 de milioane de euro este un împrumut, iar 30 de milioane de euro reprezintă grant. 

La 1 august, Comisia Europeană a alocat prima tranşă de 50 de milioane de euro din asistenţă macrofinanciară de 150 de milioane de euro.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării