main logo
972

Cine a cumpărat compania Kroll care investighează furtul miliardului din R. Moldova

Kroll, una din companiile care investighează frauda bancară din Republica Moldova, urmează a fi cumpărată de consultantul în finanțe corporative, Duff & Phelps. Acordul a fost deja semnat, iar tranzacția ar urma să aibă loc la mijlocul anului 2018.

Cine a cumpărat compania Kroll ce investighează furtul miliarduluiCine a cumpărat compania Kroll care investighează furtul miliardului. Foto simbol: bani.md

Duff & Phelps a anunțat că a semnat acordul prin care va achiziționa compania Kroll, lider global în investigații complexe, securitate și soluții cibernetice, scrie unimedia.

Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți, scrie PE Hub Network.

Fondată în 1972, compania Kroll are un record incomparabil de a ajuta clienții să diminueze riscurile legate de fraude și securitate și să gestioneze litigii, relatează publicația.

Kroll ar urma să extindă scara globală a companiei Duff & Phelps, mai cu seamă în Europa și America Latină. Împreună, companiile vor avea circa 3500 de angajați în 28 de țări ale lumii.

"Duff & Phelps și Kroll se completează bine una pe alta. Ambele companii au o istorie bogată și verificată în timp de a oferi ajutor clienților în gestionarea riscului și luarea de decizii sigure. Clienții noștri vor beneficia de amprenta geografică comună a companiilor noastre și oferta extinsă de servicii", a declarat David Fontaine, directorul executiv al Kroll.

Compania Kroll, împreună cu Steptoe & Johnson, investighează frauda bancară din Republica Moldova. Miliardul de dolari a dispărut din Moldova timp de 2 zile, 25-26 noiembrie, la aproape 2 săptămâni după ce Guvernul Leancă, la sugestia guvernatorului BNM din acea perioadă, Dorin Drăguțanu, oferea acele garanții guvernamentale.

Recent, Banca Națională a Moldovei a primit raportul final emis de Kroll. Documentul conține 54 de pagini și opt capitole, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării