main logo
540

Chicu: Acordul cu FMI ar fi prelungit, dacă se formează un guvern

Ministrul finanţelor Ion Chicu se declară optimist în legătură cu prelungirea programului cu FMI, semnat în 2016 şi care trebuie să se încheie în 2019.

Chicu: Acordul cu FMI ar fi prelungit, dacă se formează un guvern

„Nu există nici un motiv să întrerupem programul, în condiţiile în care s-ar crea rapid un guvern”, a spus ministrul într-un interviu, transmite Știri.md cu referire la Europa Liberă

Chişinăului i-a rămas să mai primească până la sfârşitul anului două tranșe a câte 400 de milioane de doalri fiecare în baza unui acord încheiat în 2016 cu FMI, dar programul a fost pus în regim de stand-by în vara anului 2018, pe fundalul apropierii alegerilor şi a unui şir de măsuri luate de guvernul Filip în contradicţie cu înţelegerile anterioare cu FMI.

Ion Chicu a mai afirmat în interviul cu Europa Liberă că, în caz că formarea guvernului va mai întârzia, autorităţile au în vedere prelungirea cu trei luni a programului.

Ministrul spune că într-o vizită recentă la Washington, a discutat în prealabil nişte eventuale condiţii pe care le-ar putea avea FMI pentru oferirea următoarei tranşe şi că aceste condiţionalităţi ar fi „realizabile”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării