main logo
513

Câți bani a primit Moldova de la UE în ultimii 7 ani, fără a fi nevoită să-i întoarcă

Republica Moldova a primit în ultimii 7 ani, de la Uniunea Europeană, 746 de milioane de euro sub formă de granturi, potrivit europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

Câți bani a primit R. Moldova de la UE în ultimii 7 aniCâți bani a primit Moldova de la UE în ultimii 7 ani, fără a fi nevoită să-i întoarcă.

Acesta a declarat în cadrul unui interviu pentru Report.md că în afară de asistența macrofinanciară, sunt alți bani care curg în fiecare săptămână pe proiecte de investiții, scrie independent.md.

„746 de milioane de euro a primit Republica Moldova de la UE în ultimii 7 ani – o sumă mare. Vorbim de bani gratis pe care Republica Moldova nu trebuie să-i întoarcă vreo dată. 746 de milioane de euro sunt mulți bani pentru o țară mică”, a precizat Mureșan.

El a mai spus că și în 2018 Republica Moldova ar putea atrage investiții importante, în anumite condiții.

„În anul viitor sunt 602 milioane de euro pentru Georgia, Ucraina și Moldova, iar din acești bani Moldova poate absorbi atât cât poate. Deci noi spunem: Dacă aveți suficiente proiecte bune, vă dăm și 150-200 de milioane pe an. Dar sunt condiționalități legate de achiziții publice, licitați, etc. Deci, acești bani curg tot timpul – cum găsim un proiect bun, dacă sunt întrunite condițiile, îl finanțăm și nu are a face asta cu Guvernul, cu banii pe care suntem pregătiți să-i dăm și Guvernului. Acești bani merg pe proiecte venite de cele mai multe ori de la autorități locale, uneori de la ONG-uri și de la sectorul privat. Și e foarte bine că acești bani curg spre Moldova”, a declarat europarlamentarul român.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării