main logo
419

Bunurile municipale, date în arendă la prețuri extrem de mici. Codreanu: Stăm cu mâna întinsă

În urma unui audit realizat de Curtea de Conturi privind gestionarea patrimoniului municipal, experții au constatat o serie de încălcări. Printre acestea se numără și prețul mult prea mic pentru care sunt date în locațiune bunurile municipale.

Curtea de Conturi: Bunuri municipale, arendate la prețuri extrem de mici

„Spre exemplu, în zona centrală, unde avem în gestiune anumite imobile, dacă luăm niște spații comerciale transmise la un preț de piață de peste 1.900 de lei per m.p., noi le transmitem cu până la 98 de lei per m.p.”, a declarat șeful Direcției generale audit intern, Roman Vitiuc, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Este o problemă cu referire la preț - s-a constatat, de exemplu, că autoritatea municipală transmite în locațiune spații la un preț de la 25 până la 142 de lei per m.p. Asta în condițiile în care prețul de piață pentru arendă variază între 50 și 100 de euro per m.p. în cazul spațiilor comerciale”, a mai spus Roman Vitiuc. Acesta a adăugat că a înaintat recomandările responsabililor de la Direcția Economie privind recalcularea acestui coeficient, menționând, totodată, că doar Consiliul Municipal va decide, într-un final, care va fi modalitate de calcul.

„De asta și trăim cum trăim și stăm cu mâna întinsă la toți. Stăm pe un sac de bani și nu putem să-l valorificăm”, a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. „Eu, ca și consilier municipal, propuneam crearea unei direcții care să gestioneze patrimoniul la nivel de municipiu. Pe lângă faptul că dau în locațiune spații după bunul lor plac, nu avem o metodologie foarte clară de calculare a coeficientului. Prețul pe piață este de 1900, dar noi dăm cu 90. Și normal că o să avem grădinițe, spitale și drumuri în starea care sunt sunt. Fiindcă trecem banii pe lângă buzunarul nostru și facem pe cineva gospodar pe proprietate municipală”, a adăugat Codreanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării