main logo
1201

Brînzan: Investițiile de la Aeroport s-au făcut din banii noștri

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, susține că există suspiciuni precum că la Aeroportul Internaţional Chişinău nu s-au făcut investiţii, iar în contractul de concesiune au fost incluse clauze care nu puteau fi atinse.

Brînzan: Investițiile de la Aeroport s-au făcut din banii noștriFoto: gov.md

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Pentru a afla cum s-a făcut concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, dar şi cum s-au privatizat alte întreprinderi de stat avem nevoie de un audit profund. 

Nu doar de auditul tranzacţiei, dar şi de auditul contractului. Există suspiciuni că nu s-a investit nimic. 

De exemplu acolo s-ar fi introdus o clauză care investitorul va aduce suma maximă de bani pentru Aeroport doar atunci când traficul maxim va ajunge la peste 9-10 milioane de pasageri pe an, ceea ce este o aberaţie.

Noi anual avem 1,5-2 milioane de pasageri anual. De aici reiese că tot ceea ce s-a investit până acum cu noua pistă de decolare, aer condiţionat şi câteva cafenele s-a făcut pe banii noştri pe cei 9 euro taxa de aeroport pe care o plătim la fiecare călătorie”, a declarat Vadim Brânzan.

Ieri, Parlamentul a decis să fie constituită o Comisie specială de anchetă parlamentară asupra mai multor cazuri de privatizări dubioase, începând cu anul 2013, printre care și Aeroportul Chișinău.

Amintim că „Air Moldova” a fost privatizată de către compania Civil Aviation Group SRL, care a fost declarată câștigătoarea concursului de privatizare. 

Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare ajunge la 1,2 miliarde de lei, dintre care doar 50 de milioane de lei au fost transferate în bugetul de stat, restul sumei reprezentând datoriile „Air Moldova”, pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării