218
0
BERD este dispusă să sprijine proiectele importante pentru Moldova
218
0

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este dispusă să sprijine proiectele importante pentru Moldova, menite să ridice standardele de viaţă ale populaţiei.

Foto: flux24.ro

O declaraţie în acest sens a făcut vicepreşedintele băncii, Alain Pilloux, la întrevederea din ajun cu prim-ministrul Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a menţionat că poate fi vorba de proiecte în diverse domenii, precum securitatea energetică, dezvoltarea sectorului privat şi a celui bancar, dar şi implementarea sistemului electronic de achiziţii publice.

"Alain Pilloux a apreciat determinarea Guvernului de a implementa reforme reale în beneficiul cetăţenilor şi, cel mai important, care se bazează pe principiul integrităţii", se arată în comunicat.

Maia Sandu a trecut în revistă priorităţile stabilite de Guvernul pe care îl conduce şi asupra cărora se depune efort maxim. 

Astfel, au fost menţionate: consolidarea statului de drept şi reorganizarea instituţiilor, bazată pe principiul integrităţii, a eficienţei instituţionale, având drept obiectiv punerea acestora în serviciul cetăţenilor, promovarea liberei concurenţe în scopul ameliorării mediului afaceri şi a climatului investiţional, în special pentru businessul mic şi mijlociu, precum şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor. 

În această ordine de idei, Maia Sandu s-a referit şi la acţiunile necesare în vederea asigurării independenţei energetice a Republicii Moldova, dar şi în ceea ce priveşte diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

Vicepreşedintele BERD a invitat-o pe prim-ministrul Maia Sandu să participe la un forum internaţional investiţional, care va avea loc la Londra în luna noiembrie a acestui an.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter