main logo
422

BERD este dispusă să sprijine proiectele importante pentru Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este dispusă să sprijine proiectele importante pentru Moldova, menite să ridice standardele de viaţă ale populaţiei.

BERD este dispusă să sprijine proiectele importante pentru MoldovaFoto: flux24.ro

O declaraţie în acest sens a făcut vicepreşedintele băncii, Alain Pilloux, la întrevederea din ajun cu prim-ministrul Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a menţionat că poate fi vorba de proiecte în diverse domenii, precum securitatea energetică, dezvoltarea sectorului privat şi a celui bancar, dar şi implementarea sistemului electronic de achiziţii publice.

"Alain Pilloux a apreciat determinarea Guvernului de a implementa reforme reale în beneficiul cetăţenilor şi, cel mai important, care se bazează pe principiul integrităţii", se arată în comunicat.

Maia Sandu a trecut în revistă priorităţile stabilite de Guvernul pe care îl conduce şi asupra cărora se depune efort maxim. 

Astfel, au fost menţionate: consolidarea statului de drept şi reorganizarea instituţiilor, bazată pe principiul integrităţii, a eficienţei instituţionale, având drept obiectiv punerea acestora în serviciul cetăţenilor, promovarea liberei concurenţe în scopul ameliorării mediului afaceri şi a climatului investiţional, în special pentru businessul mic şi mijlociu, precum şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor. 

În această ordine de idei, Maia Sandu s-a referit şi la acţiunile necesare în vederea asigurării independenţei energetice a Republicii Moldova, dar şi în ceea ce priveşte diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

Vicepreşedintele BERD a invitat-o pe prim-ministrul Maia Sandu să participe la un forum internaţional investiţional, care va avea loc la Londra în luna noiembrie a acestui an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării