main logo
758

Băncile Naționale din R. Moldova și România își extind cooperarea

O delegație a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea Anca Dragu, a vizitat Monetăria din România. Serviciul de presă al BNM a comunicat agenției Infotag că vizita are drept scop dezvoltarea unui parteneriat eficient, cu accent pe producerea monedelor comemorative și jubiliare pentru popularizarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova.

Băncile Naționale din R. Moldova și România își extind cooperareaFoto: știri.md

În cadrul vizitei, delegația BNM a purtat discuții cu reprezentanții Monetăriei despre procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative. Participanții la discuții au acordat o atenție deosebită standardelor de calitate și siguranță aplicate la fiecare etapă a procesului de producere a monedelor comemorative, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Participanților delegației moldovenești le-au fost prezentate etapele de creare a monedelor - de la design și gravură până la turnare și ștanțare.

„Această vizită este o mare oportunitate pentru noi de a dezvolta cooperarea în domeniul colecțiilor numismatice, reprezentând un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale. Ne propunem să realizăm proiecte valoroase care să reflecte bogăția patrimoniului cultural al Republicii Moldova, promovând aceste valori în rândul publicului larg”, a declarat Anca Dragu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării