main logo
739

Banca Națională a Moldovei participă pentru prima dată la Summitul G20

Banca Națională a Moldovei (BNM) va participa pentru prima dată la Reuniunea globală a rețelei internaționale pentru finanțare durabilă, organizată în contextul Grupului de lucru pentru finanțe durabile G20. Evenimentul va avea loc în perioada 11-12 septembrie, la Rio de Janeiro, Brazilia.

Banca Națională a Moldovei participă pentru prima dată la Summitul G20Foto: știri.md

BNM va fi reprezentată de guvernatoarea Anca Dragu, care va participa la panelul de discuții SBFN Members’ Highlights, unde va dezbate tema finanțării durabile din perspectiva angajamentului Băncii Naționale a Moldovei privind elaborarea și implementarea unui cadru național de finanțare durabilă, aliniat la cele mai bune practici internaționale și ale UE, transmite Știri.md.

Totodată, Anca Dragu va împărtăși experiența BNM privind elaborarea și dezvoltarea Foii de parcurs pentru finanțare durabilă.

„Începând cu 8 noiembrie 2023, Banca Națională a Moldovei a aderat la rețeaua internațională pentru finanțare durabilă (SBFN) - o comunitate voluntară de autorități de reglementare a sectorului financiar, bănci centrale, ministere de finanțe, ministere de mediu și asociații industriale de pe piețele emergente, angajate în promovarea finanțării durabile. Aderarea BNM la SBFN va permite alinierea sistemului financiar al Republicii Moldova la prioritățile naționale și globale în acest domeniu”, se arată în comunicat.

De menționat că Summitul reunește peste 40 de lideri din domeniul finanțării durabile, guvernatori ai băncilor centrale, inclusiv reprezentanți de nivel înalt din cadrul Grupului de lucru pentru finanțe durabile G20 (SFWG), membri ai SBFN, experți ai Băncii Mondiale și Corporației Financiare Internaționale (IFC).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării