389
0
Banca Mondială, gata să ofere încă 61 milioane de euro R. Moldova
389
0

Banca Mondială va oferi 61 milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

Despre semnarea unui Acord de finanțare în acest sens a discutat miercuri, 17 iulie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, și experții Băncii Mondiale, în frunte cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi, transmite Știri.md cu referire la Moldores

Potrivit Acordului de finanțare, banii vor fi folosiți pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău.

Ministrul Vadim Brînzan a menționat că „odată cu implementarea acestui proiect, se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel cetățenii vor fi asigurați cu servicii de înaltă calitate”.

În cadrul întrevederii, au mai fost discutate și aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele următoare de implementare ale Planului de acțiuni pentru optimizarea reglementării SACET și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor sub-stații termice individuale și a rețelelor termice asociate.

Reprezentanții Băncii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuării dezvoltării proiectelor, în special celor din sectorul energetic, astfel ca cetățenii țării noastre să dispună de servicii moderne, calitative, și desigur, ieftine. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter