main logo
413

Banca Mondială: BNM, mai sigură pe durata mandatului lui Cioclea

Banca Mondială menționează că Banca Națională a Moldovei a devenit o instituție mai sigură și de încredere în Moldova, dar și recunoscută ca atare la nivel internațional, pe durata mandatului exercitat de guvernatorul Sergiu Cioclea.

Banca Mondială: BNM, mai sigură pe durata mandatului lui Cioclea

„Grupul Banca Mondială îi mulțumește pentru cooperarea constructivă și fructuoasă și așteaptă cu nerăbdare să consolideze această cooperare cu noua conducere a BNM spre beneficiul Moldovei și al cetățenilor ei”, se menționează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a BM, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La începutul săptămânii curente, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și-a anunțat demisia, din data de 30 noiembrie. Potrivit lui Sergiu Cioclea, la baza deciziei sale au stat motive personale. 

„Pentru mine, funcția de guvernator nu a fost una în sine. Mi-am fixat drept scop să lucrez la Banca Națională atât timp cât e necesar pentru consolidarea sistemului bancar și pentru a scoate sistemul financiar din criză”, a declarat Sergiu Cioclea într-un briefing de presă.

În ședința de vineri a Parlamentului, președintele legislativului, Andrian Candu, a declarat că, având în vedere faptul că guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, este un specialist foarte bun, guvernarea îl pregătește pentru o altă funcție, fără a specifica detalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării