main logo
503

Acord nou cu Italia privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului noului acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

Acord nou cu Italia privind promovarea reciprocă a investițiilorAcord nou cu Italia privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

Proiectul acordului a fost remis de partea italiană, luând în considerație că vechiul acord, semnat în vara anului 1997, a expirat. Noul acord stabilește principiile de bază menite să fortifice relațiile investiționale, să le extindă și să  intensifice dialogul dintre cele două state, transmite Știri.md

Acordul va fi va intra în vigoare la data ultimei notificări în scris prin canale diplomatice. Se propune să fie încheiat pe o perioadă de 10 ani, urmând să fie prelungit pentru încă cinci ani, dacă părțile semnatare nu vor  exprima alte opinii.

În Moldova sunt înregistrate circa 1.400 de întreprinderi cu capital italian, care activează în industria ușoară, alimentară, în construcții și în alte domenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării