main logo
414

13 fermieri vor primi subvenții în avans pentru lansarea afacerilor în agricultură

Un număr de 13 femei și tineri fermieri vor primi subvenții în avans în valoare totală de opt milioane de lei (peste 400 mii de euro) pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură.

13 fermieri vor primi subvenții în avans pentru afaceri în agriculturăFoto: moldpres.md

Cererile au fost depuse în cadrul celei de-a treia etape de recepționare a dosarelor pentru acordarea subvențiilor în avans, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a precizat că proiectele vizează efectuarea investițiilor în sectorul agricol de peste 11 mln de lei și crearea a peste 50 locuri noi de muncă.

Cele mai multe proiecte vizează modernizarea plantațiilor multianuale. Mai exact, cinci solicitanți de subvenții planifică investiții pentru înființarea plantațiilor multianuale pe o suprafață de circa 16 ha.

Totodată, cu suportul statului vor fi dezvoltate trei afaceri noi în domeniul zootehnic. Agricultorii au mai solicitat subvenții în avans pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat, urmând a fi construite trei sere cu o suprafață totală de 1,8 ha. Alte două obiecte investiționale prevăd dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare.

Din totalul celor 13 dosare, opt au fost depuse de femei și alte cinci – de tineri.  

În acest an, pentru acordarea plăților în avans au fost alocate 45 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Subvențiile în avans pot fi oferite în baza proiectelor investiționale depuse de tinerii și femeile fermier care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar. Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. 65 la sută din mărimea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării