main logo
480

Tesla introduce o versiune mai accesibilă pentru Model 3 în Europa: autonomie de 415 km pentru aproape 43.000 de euro

Tesla a introdus pe piața europeană versiunea Standard Plus pentru Model 3, care oferă o autonomie de 415 kilometri pentru un preț de 42.600 de euro în Franța. Anterior, cea mai accesibilă versiune costa 53.000 de euro.

Tesla introduce o versiune mai accesibilă pentru Model 3 în Europa

Tesla a efectuat în această săptămână o serie de modificări importante în gama lui Model 3. Prima dintre ele a vizat eliminarea din configurator a versiunii de bază Standard disponibilă doar pe piața americană pentru 35.000 de dolari, la numai câteva săptămâni după ce fusese anunțată, transmite Ştiri.md cu referire la automarket.ro.

Oficialii constructorului american au jutificat decizia prin faptul că această versiune de bază are cereri slabe din partea clienților, care preferă în special versiunea Standard Plus.

De altfel, tot în această săptămână, Tesla a anunțat că versiunea Standard Plus poate fi achiziționată și de pe piața europeană. Această versiune oferă o autonomie de 415 de kilometri (WLTP), iar francezii o pot comanda pentru 42.600 de euro.

În acest fel, Tesla Model 3 devine semnificativ mai accesibilă pe piața europeană. Până acum, Tesla oferea doar două versiuni Model 3 pe Bătrânul Continent, ambele cu tracțiune integrală: Long Range, cu autonomie de 560 kilometri (WLTP) pentru 53.000 de euro, și Performance, cu autonomie de 530 de kilometri (WLTP) pentru 62.800 de euro.

De asemenea, Tesla a anunțat că sistemul Autopilot devine standard pentru toate versiunile, motiv pentru care preturile fiecărei versiuni au crescut ușor.

În urma acestor decizii, este foarte posibil ca cererea pentru Model 3 să crească și mai mult pe piața europeană. Model 3 a devenit încă din luna februarie cea mai vândută mașină electrică pe piața europeană, iar în Norvegia este cea mai vândută mașină indiferent de sistemul de propulsie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării