main logo
832

Tesla a doborât recordul lui Porsche Taycan de pe Nürburgring

Un prototip al Tesla Model S, echipat cu un nou sistem de propulsie a bătut recordul lui Porsche Taycan, proaspăt înregistrat pe circuitul Nürburgring.

Tesla a doborât recordul lui Porsche Taycan de pe NürburgringFoto: autoexpert.md

Cel puțin asta declară junalistul publicației Auto Motor und Sport, care a participat la cursa de testare, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

Acesta insistă că, personal a înregistrat timpul de parcurgere a circuitului, iar cronometrul a arătat un rezultat de 7 minute și 23 de secunde, adică cu 19 secunde mai putin decât timpul lui Taycan!

Cu toate acestea, ar trebui să ne uităm sceptic la informațiile publicate de Auto Motor und Sport. În primul rând, timpul prezentat de Tesla Model S este un rezultat neoficial care permite o anumită eroare, iar în al doilea rând, mașina este de fapt un prototip și nu un model de serie. 

Aceasta este dotat cu roți mai late, panouri de caroserie modificate, un eleron și o suspensie modificată. Puterea de asemenea diferă, prototipul fiind echipat cu un tren de propulsie alcătuit din trei motoare electrice Plaid.

Electrocarurile de teste sunt decorate cu inscripții P100D+, însă în prezent nu există o astfel de variantă în gama lui Model S. 

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, prototipurile vin cu o instalație formată din trei motoare electrice, capabile să producă un total de 772 CP și 931 Nm.

Pe lângă Model S, ”Plain powertain” va fi oferit pe Model X și Roadster. Din păcate, constructorul american nu planifică să-l adapteze și pentru Model 3 sau Model Y.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării